Ürünlerimiz

 

Buğday

Buğday; un, yem üretilmesinde kullanılan temel bir besin maddesidir. Kabuğu ayrılabileceği gibi kabuğu ile de öğütülebilir. Buğday aynı zamanda çiftlik hayvanları için bir yem maddesi olarak da yetiştirilmektedir.Özellikle Rusya tarafında ürettiğimiz buğdaylar organik olarak getirilmekte yüksek protein ve enerji değerlerine sahiptir.

 

Mısır

Mısırda lisin ve triptofan proteinin biyolojik değeri de aminoasitlerin limite edici etkisi altındadır. Tanesindeki ham yağ yulaftan sonra en yüksek değer veren besin maddesidir. Her mısır tanesi %3 yağ içermektedir. Mısır özü yağı pişirme amaçlı kullanıldığı gibi farklı amaçlar ile birçok endüstride de kullanılmaktadır.

Sınıflandırma koçan sekli, tane şekli iriliği, sıralar arası açıklık koçan ucundaki boşluk somak rengine bakılarak yapılır.

 

Arpa

Hayvan yemi olarak kullanılan arpalarda protein oranının fazla olması gerekmektedir. Kavuzun fazla olması besleyicilik değerini düşürür. Bu nedenle, protein değeri yüksek ve kavuzca yoksul olan altı sıralı arpa, yemlik arpa olarak kullanmaktadırlar. Biralık arpalarda ise protein oranının düşük olması istenmektedir (% 9 – 10,5). Bu amaçla, bira üretimi için gerekli olan malt iki sıralı beyaz arpalardan elde edilir.

 

ATK

Düşük Proteinli Ayçiçeği Küspesi

Ayçiçeği tohumu küspesinin ekstraksiyon ve uygun ısıl işlem uygulanmasıyla elde edilen düşük proteinli yağ sanayi ürünüdür.

Ekspeller Ayçiçeği Küspesi

Ayçiçeği tohumlarının preslenmesiyle elde edilen yağ sanayi ürünüdür.

Ekstraksiyon Ayçiçeği Küspesi

Bütün ayçiçeği tohumunun yağının bir çözücü yardımıyla alındıktan sonraki kalıntısının öğütülmesiyle elde edilen bir yan üründür.

Soya Fasülyesi Küspesi

Dünyada, soya fasulyesi küspesi ruminant hayvan ve kanatlı endüstrisinde kullanılan en önemli protein kaynağıdır. Soya Fasulyesi Küspesi, solvent ile ekstraksiyon işlemi yöntemiyle soya danelerinden yağın çıkarılmasından sonra geriye kalan soyanın öğütülmesiyle elde edilmektedir. Her yerde bulunabilen, ticareti aktive olarak yapılan, son derece lezzetli, lisin, metionin ve trionin gibi esansiyel amino asitlerce zengin olan solventle ekstre edilmiş soya fasulyesi küspesi son derece değerli bir bitkisel protein hammaddesidir. Diğer yandan, soya fasulyesi küspesi çiftlik hayvanlarının özellikle kanatlı ve ruminant hayvanlarının rasyonlarını dengelemek, amino asit açıklarını tamamlamak amacıyla kullanılan, yüksek derecede sindirim derecesine sahip bir üründür. Soya Küspesi, rumende yüksek düzeyde parçalanan protein kaynağı olması nedeni ile ruminant hayvanlarda yaşayan Rumen mikroorganizmalarına yüksek kaliteli mikrobiyal protein düzeyini artırmaya izin vermektedir. Diğer yandan, balık diyetlerinde çok iyi bir amino asit kaynağı olması nedeni ile balık ununa alternatif olarak yaygın bir şekilde kabul görmektedir. Tüm dünya yem endüstrisinde, temel bir protein kaynağı olduğu için, yılın her günü stratejik olarak ticareti yapılan bir yem hammaddesidir. Yem sanayisi, diğer protein kaynaklarına karşı standart olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kullanılan protein fiyatlarının belirlenmesinde etkili bir protein kaynağıdır.

 

DDGS

DDGS, mısırın kuru işleme yan ürünü olup, tahılın etenole mayalı fermantasyonundan sonra geriye kalan fraksiyonlarını içeren yüksek enerji ve protein taşıyan bir hammaddedir. DDGS, çok sayıda beslemeye yönelik nitelikler içermekte olup, tüm çiftlik hayvanları için değerli bir yem hammaddesidir. Ruminant hayvanlar için, iştah açıcı yüksek sindirilebilir selüloz, düşük nişasta, fosfor, B vitaminleri ve yüksek düzeyde by pass protein sağlamaktadır. Ayrıca, uygun besleme özellikleri nedeni ile kanatlı diyetlerinde oldukça iyi değerlendirilmektedir.

Buğday Kepeği

Kepek, tahıl tanelerinin en dış kısmını oluşturan kabuğa verilen addır. Öğütülen tahıllar elekten geçirildiğinde elek üzerinde kalan pul şeklindeki kabuk deridir.

Bu deri selüloz oranı yüksek bir yapıdır ve insan vücudu tarafından hazmedilemez. Ancak geviş getiren hayvanların pek çoğunda bu maddeyi hazmedecek enzimler mevcuttur. Öğütme işleminin bir yan ürünü olan kepek bu sebepten eskiden beri hayvan yemi olarak kullanılmakta idi. Günümüzde ise insan vücudunun besleyici olmayan ve hazmedilemeyen bazı maddelere (lif) de ihtiyaç duyduğu düşünülmektedir.

 

Mısır Kepeği

Kepek, tahıl tanelerinin en dış kısmını oluşturan kabuğa verilen addır. Öğütülen tahıllar elekten geçirildiğinde elek üzerinde kalan pul şeklindeki kabuk deridir.

Bu deri selüloz oranı yüksek bir yapıdır ve insan vücudu tarafından hazmedilemez. Ancak geviş getiren hayvanların pek çoğunda bu maddeyi hazmedecek enzimler mevcuttur. Öğütme işleminin bir yan ürünü olan kepek bu sebepten eskiden beri hayvan yemi olarak kullanılmakta idi. Günümüzde ise insan vücudunun besleyici olmayan ve hazmedilemeyen bazı maddelere (lif) de ihtiyaç duyduğu düşünülmektedir.

Pirinç Kepeği

Pirinç Kepeği, pirinç danesinin dış kısmını ve pirinç üretimi esnasında parlatmadan sonra kalan kısımları içermektedir. Yem değeri Buğday kepeği ile karşılaştırıldığında pirinç kepeğinin ham protein değeri oldukça düşüktür. Mısır kepeği, süt sığırı ve besi sığırı rasyonlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Sibirya Tarım